X

Czego szukasz?

Przepis
SałatkiŚniadania

Sałatka z bekonem i brzoskwinią

Lubicie czasami poszaleć w kuchni? Ja uwielbiam i zawsze jestem ciekaw co z tego mojego szaleństwa wyjdzie. Dzisiaj mam dla Was połączenie warzyw, owoców i mięsa. Bez wątpienia czyste szaleństwo, ale jakie pyszne! Sałatka z bekonem i brzoskwinią to fantastycznie połączenie smaków. Koniecznie musicie jej spróbować i nie zapomnijcie dać mi znać w komentarzu pod przepisem jak Wam smakowała. 

Sałatka z bekonem i brzoskwinią

Składniki:

  • 200 g liści świeżego szpinaku
  • 100 g rukoli
  • 1/2 brzoskwini Saturn
  • 100 g boczku w plastrach
  • 100 g sera camembert
  • 50 g oliwek zielonych
  • 50 g pomidorków koktajlowych
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2-3 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka miodu np. lipowego
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Plastry boczku przekrój na pół i przesmaż na patelni, aż zrobi się rumiany i chrupiący. Mają powstać mięsne chipsy. 

Krok 2:

Szpinak i rukolę przepłucz, następnie osusz. Włóż do salaterki lub np. miseczki.

Krok 3:

Na wierzchu ułóż pokrojony w niewielkie kawałki cer camembert, następnie całe pomidorki koktajlowe, oliwki i pokrojoną brzoskwinie.

Krok 4:

Przygotowuj sos do sałatki z oliwy z oliwek, octu, miodu. Następnie przypraw. Całość dokładnie wymieszaj. Na koniec polej sosem sałatkę.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i Instagram.

Więcej pysznych przepisów na sałatki znajdziesz >> TUTAJ <<.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również