Koreczki w 3 mięsnych wersjach

Koreczki w 3 mięsnych wersjach, czyli małe co nie co na niewielkie przyjęcie, sylwestra lub po prostu przekąska na filmowy wieczór z przyjaciółmi.

179-koreczki-w-3-miesnych-wersjach-kuchniawedwoje-pl

  Czas wykonania: 30 min
  Ilość porcji: 24 sztuki

Składniki:

160 g fileta z indyka
50 g sera mozzarella
4 sztuki pomidorków koktajlowych
8 sztuk oliwek

120 g sera camembert
4 plastry szynki
8 sztuk pieczarek marynowanych
2 sztuki ogórka konserwowego

2 laski grubego kabanosa
80 g sera feta
kawałek ogórka szklarniowego
1 kromka chleba pumpernikiel

Dodatkowo:

olej do smażenia
przyprawy do mięsa (zioła, sól, przyprawa do kurczaka)
wykałaczki do szaszłyków

Przygotowanie:

Wersja I (z kurczakiem):
Mięso podzielić na 8 kawałków, podsmażyć na oleju i posypać przyprawami. Pomidorki pokroić na połówki, a ser mozzarella na 8 równych części.

Wersja II (z szynką):
Sera camembert pokroić na 8 trójkącików, a ogórki na dowolnej wielkości kawałki.

Wersja III (z kabanosem):
Kabanosa, ser fata i chleb pokroić na 8 części, a ogórka w grubsze plasterki.

Nabić wyżej wymienione składniki na patyki do szaszłyków w dowolnej kolejności.

Ja nabijałam w kolejności:
I. Pomidor, ser mozzarella, mięso i oliwka
II. Ser camembert, ogórek, szynka, pieczarka
III. Chleb, ogórek, kabanos, ser feta

Krok po kroku:

1. Podsmażyć kawałki kurczaka

1. Podsmażyć kawałki kurczaka

2. Przygotować wszystkie potrzebne produkty

2. Przygotować wszystkie potrzebne produkty

3. Zrobić szaszłyki z kurczakiem

3. Zrobić szaszłyki z kurczakiem

4. Następnie szaszłyki z szynką

4. Następnie szaszłyki z szynką

5. A na końcu z kabanosem

5. A na końcu z kabanosem

6. Ułożyć szaszłyki na duży talerz

6. Ułożyć szaszłyki na duży talerz

Pobierz wersję do druku:

179-koreczki-w-3-miesnych-wersjach-kuchniawedwoje-pl-2

179-koreczki-w-3-miesnych-wersjach-kuchniawedwoje-pl-3

179-koreczki-w-3-miesnych-wersjach-kuchniawedwoje-pl-4

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *