Łosoś z patelni

Danie super szybkie, super łatwe i nie wymagające żadnych specjalnych zdolności kulinarnych.



Składniki:
  • łosoś
  • ryż
  • oliwa
  • masło
  • sól, pieprz ziołowy
  • rozmaryn
Wykonanie:

Łososia myjemy, osuszamy i skrapiamy oliwą. Posypujemy solą i pieprzem ziołowym i odstawiamy.

Nastawiamy ryż.

10 minut przed tym jak ryż będzie gotowy przygotowujemy łososia. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło i wkładamy łososia skórą do dołu. Na wierzchu łososia kładziemy trochę masła i gałązkę rozmarynu (ewentualnie suszony rozmaryn), przykrywamy pokrywką i smażymy kilka do kilkunastu minut (zależnie od grubości płata ryby).

Gdy wszystko będzie gotowe podajemy z sałatką z zielonej sałaty.
Smakuje wyśmienicie :)

Tutaj wydrukujesz przepis :)





Propozycja podania:

Tutaj sałatka



Komentarze

  1. Rybka zawsze pyszna, trochę już dziś, o tym rozmawialiśmy ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dokładnie :) Nie będziemy się powtarzać ze Smakera :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz