czwartek, 21 grudnia 2017

Smaczne domowe antipasti


Hej!
Dzisiaj mam dla Was przepis na domowe antipasti, które świetnie się sprawdza przy wszystkich imprezach. Należy tylko zaopatrzyć się w serek kremowy, naturalny i z piwnicy przynieść marynowane papryczki (przepis tutaj). Jesienią dużo było pracy przy przetworach, ale teraz dobrze jest skorzystać z domowych skarbów.

Potrzebujemy:

  • słoik marynowanych papryczek
  • serek kremowy naturalny (jeśli duży to jedno opakowanie wystarczy)
  • sól
  • biały pieprz
  • szczypta chili (nie za dużo, bo same papryczki już są ostre)
  • odrobina oliwy


Wystarczy tylko, że zmieszamy przyprawy z serkiem, napełnimy nim papryczki (można za pomocą szprycy do ciasta, albo nożem) i polejemy oliwą. Przystawka jest gotowa. Smacznego.

1 komentarz: