wtorek, 12 grudnia 2017

Mięsny wieniec


Hej!
Teraz propozycja co zrobić z mięsem, które zostało nam z obiadu.
Akurat takie resztki wykorzystamy do upieczenia mięsnego wianka.
Wystarczy tylko abyśmy mieli w lodówce ciasto francuskie.
Resztę na pewno macie.

Potrzebujemy:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • mięso z kurczaka
  • 1/3 łyżeczki Vegety
  • keczup
  • start żółty ser
  • trochę oleju



Mięso siekamy na kawałki i dodajemy Vegetę.
Ciasto francuskie rozwijamy i nacinamy w paski u góry.
Na dole polewamy ciasto keczupem, następnie kładziemy mięso i
posypujemy startym serem. Zwijamy zgrabny rulon i przekładamy do naczynia
żaroodpornego posmarowanego olejem. Formujemy wieniec, smarujemy olejem i
pieczemy na zloty kolor.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz