Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i papryką

U mnie jak zwykle szybko, szybko, więc i danie ekspresowe:) Piersi drobiowe, fasolka szparagowa, groszek i ukochane pomidorki:)


2 małe piersi z kurczaka
1 czerwona papryka
1 duża garść fasolki szparagowej
1/2 szklanki mrożonego groszku
1 marchewka
1 cebula
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
Sól
Pieprz


    Mięso umyć pokroić w kostkę, natrzeć przyprawa do gyrosa i rozgniecionym czosnkiem. Podsmażyć na złoto na rozgrzanym oleju.Z fasolki odciąć końcówki i opłukać ją na durszlaku. Marchew i cebulę obrać i pokroić: marchew w półplasterki, a cebulę w ćwierć plasterki. Paprykę umyć, osuszyć, wykroić gniazdo nasienne i pokroić ją dość drobno.Zrumienione mięso zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę, fasolkę, paprykę i marchew.
    Mięso z powrotem dodać na patelnię do warzyw, podlać wodą (ok. 200 ml), dodać przyprawy i dusić do miękkości warzyw i mięsa. Na samym końcu dodać mrożony groszek, a następnie koncentrat pomidorowy. Zagotować, ewentualnie doprawić. Podawać z ryżem. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne