Czekoladki to sposób na bardzo szybki deser – najważniejsze to posiadać silikonowe foremki, które kupimy już za kilka złotych (mogą to być foremki w każdym możliwym kształcie). Drugą ważną sprawą są odpowiednie proporcje – tak, aby czekoladki nie były zbyt miękkie, ani zbyt twarde.
Przedstawiam Wam czekoladki na bazie gorzkiej czekolady, kokosu i bananów. Mimo braku cukru są bardzo słodkie i pyszne! Zapraszam 🙂
składniki
- 100 g czekolady
- 1 mały banan (zblendowany)
- 150 ml twardej części mleczka kokosowego
- 25 g kokosu
Dodatkowo:
- czekolada lub polewa
- kokos
przygotowanie
- Do garnka daj wszystkie składniki i podgrzewaj do zagotowania, cały czas mieszając.
- Lekko ostudzoną masę przelej do silikonowych foremek i włóż do zamrażarki na około 2 godziny.
- Następnie czekoladki wyciągnij z foremek i oblej roztopioną czekoladą, całość posyp kokosem.
Sprawdź inne przepisy na desery – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Termosy obiadowe długo trzymające ciepło! Termosy N’OVEEN
- 30 przepisów na desery i ciasta z galaretką
- Przepis na 20 naleśników
- Garnek tytanowy – 3 najważniejsze cechy i korzyści tego naczynia kuchennego
- Jak zastąpić śmietanę w zupie? Użyj tego składnika, a nie pożałujesz!
- Deser Kopiec Kreta bez pieczenia