sobota, 25 listopada 2017
Krem pieczarkowy
Dzisiaj przygotowałam zupę krem z pieczarek.
Jest po prostu przepyszna!
To gęsty, mocno grzybowy krem, który można podawać na wiele sposobów.
Koniecznie spróbuj ;)
Składniki:
500 g pieczarek
2 cebule
1 średni ziemniak
1 marchewka
1 korzeń pietruszki
100 ml śmietany 30%
pieprz
lubczyk
liść laurowy
szczypta nasion kopru włoskiego
garść ugotowanego makaronu
opcjonalnie kilka suszonych grzybów
Przygotowanie:
Bardzo drobno pokrój cebulkę. Podsmaż ją.
Dodaj posiekane w kostkę warzywa i opcjonalnie garść suszonych grzybów.
Podduś na małym ogniu.
Zalej wodą, dodaj sól, koper włoski i liść laurowy.
Gotuj 10 minut. Dodaj posiekane pieczarki.
Gotuj do miękkości.
Wyjmij liść laurowy, dodaj zioła i śmietanę, zmiksuj na gładki krem.
Można podawać z makaronem lub tostami lub groszkiem ptysiowym :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz