Spaghetti Dyniowe z Serkiem Mascarpone

Joanna
Obiad
07.11.2017 2:45
Spaghetti Dyniowe z Serkiem Mascarpone

Owoc dyniowy to także doskonałe zródło błonnika, który poprawia trawienie i zmniejsza uczucie głodu; ½ filiżanki puree z dyni to około 4 grama błonnika – jest to około 16% dziennego zapotrzebowania na ten komponent u kobiet lub 13% u mężczyzny. Najlepiej jest wybrać dynie z puszki – wtedy zaoszczędzimy wiele czasu , gdyż kupujemy gotowe puree dyniowe. Po około 7 minutach (lub gdy cebula ładnie się zarumieni) dodajemy do puree z dyni i razem blendujemy. Pełnoziarnisty makaron Cebule podsmażamy z czosnkiem na oliwie z oliwek. Dynia zawiera beta karoten czyli prekursor do witaminy A – witamin A jest niezbędna do prawidłowego widzenia w ciemności i jest odpowiedzialna za odporność. Dodatkowym plusem tej potrawy jest to, iż aby ją wykonać nie potrzeba nam zaawansowanych umiejętności kulinarnych – wystarczy odrobina czasu, odpowiednie produkty i nasze chęci. Spaghetti Dyniowe z Serkiem Mascarpone Puszka Przecieru Dyniowego (425grma) 1 cebula ( pokrojona w kostkę) 3 duże ząbki czosnku ( zmiażdżony) Oliwa z oliwek 2-3 łyżki serka mascarpone 1-2 małe garstki mieszanki serów (Parmezan, Romano, Asiago ) Dynia ma urzekający wygląd, a jej mocna pomarańczowa barwa poprawia nastrój, nawet wtedy gdy znajduje się wyłącznie na talerzu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2017/11/06/spaghetti-dyniowe-z-serkiem-mascarpone/