Fasolka szparagowa z maślaną bułka tartą

Malgorzata
Obiad
15.09.2017 9:14
Fasolka szparagowa z maślaną bułka tartą

English version Beans with buttery breadcrumbs (3-4 servings) Ingredients: 500 g of green or yellow beans, washed and trimmed 3 tablespoons of butter 1 teaspoon of sugar 1/2 tablespoon of salt 3 tablespoons of breadcrumbs Preparation: Place beans in a medium saucepan, add cold water just to cover the beans, add 1 teaspoon of butter, sugar and salt and bring to a boil. Zapewne wielu osobom jest znane, jednak jak już doświadczenie mnie nauczyło, czasami coś co dla mnie jest czymś oczywistym, dla kogoś może być nowością 🙂 Pyszna fasolka szparagowa, ugotowana na półtwardo w osolonej i delikatnie posłodzonej wodzie i wymieszana z podrumienioną bułką tartą z masełkiem – pychota! Jeżeli tak jak ja lubisz fasolkę szparagową w każdym wydaniu, polecam także fasolkę zapiekaną z grzybami i fasolkę w pomidorach z migdałami, też są obłędne! Składniki: 500 g fasolki szparagowej, umyta i z odciętymi końcami 3 łyżki masła 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżki soli 3 łyżki bułki tartej Przygotowanie: Włóż fasolkę do średniego rondelka, wlej zimną wodę tak aby tylko ją przykryła, dodaj 1 łyżeczkę masła, cukier i sól i doprowadź do wrzenia. Polecam gorąco dopóki fasolka jest w sezonie i w świetnej cenie:) Scroll down for recipe in English Fasolka szparagowa z maślaną bułka tartą (3-4 porcje)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/fasolka-szparagowa-maslana-bulka-tarta-green-beans-with-buttery-breadcrumbs/