Pierogi ruskie

Sylwia
Obiad
30.03.2017 8:59
Pierogi ruskie

Czas trwania: 45 min Ilość porcji: 60 pierogów Składniki: Ciasto: 450 g mąki ( 2 ½ szklanki ) 240 ml ciepłej wody (1 szklanka ) 1 łyżeczki soli Farsz: 400 g obranych ziemniaków 100 g sera białego 2 łyżki masła 1 duża cebula ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli Przygotowanie: Farsz: Ziemniaki ugotować, dodać łyżkę masła i ubić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i wrzucić posiekaną cebulę i smażyć na złoty kolor. Najbardziej oczywiście smakują mu opiekane na patelni na masełku:) Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól i stopniowo dodawać wodę. Ziemniaki w serem połączyć za pomocą tłuczka do ziemniaków, doprawić pieprzem i solą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/pierogi-ruskie/