Łopatka duszona w rękawie z kapustą

Beata
Obiad
19.03.2017 0:14
Łopatka duszona w rękawie z kapustą

Składniki 1 mała główka kapusty białej 1,5 kg łopatki wieprzowej bez kości 1 duża cebula sól pieprz 1 łyżka majeranku papryka słodka 2 liście laurowe 4 ziela angielskie Kapustę poszatkować, oprószyć lekko solą i wygnieść dobrze rękoma. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 2 godzin (piekłam z termoobiegiem) Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne propozycje na dania mięsne. Ułożyć mięso na kapuście w rękawie i obłożyć go po bokach kapustą. Oprószyć z każdej strony mięso solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/03/opatka-duszona-w-rekawie-z-kapusta.html

smak i uczucie

Beata