Łopatka wieprzowa pieczona

Beata
Obiad
12.01.2017 0:09
Łopatka wieprzowa pieczona

Składniki 1 kg łopatki wieprzowej bez kości 1/2 szklanki wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka octu balsamicznego 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki majeranku 4 łyżki oleju sól pieprz Nie wymagają dużo pracy, ale troszkę czasu oczekiwania, kiedy mięso chłodzi się w marynacie, a potem, kiedy się piecze. W miseczce wymieszać miód,olej sól,pieprz, paprykę słodką, paprykę ostrą, majeranek, sos sojowy, ocet balsamiczny. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć cebulę, plasterki czosnku, ułożyć mięso wraz z marynatą. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/01/opatka-wieprzowa-pieczona.html