Jak zrobić grzanki do zup kremów, czy sałatek

Jolanta
Obiad
28.06.2016 6:53
Jak zrobić grzanki do zup kremów, czy sałatek

Przygotowuję zawsze więcej grzanek i przechowuję je w zamkniętym słoiku aby nie zwilgotniały, Jak skończą się grzanki ze słoika, to czasami przygotowuję jednorazową porcję smażąc pokrojony w kostkę chleb na patelni z olejem, a potem posypuję je ziołami, najczęściej oregano. Na zdjęciach widzicie grzanki przygotowane z chleba pszennego, ale Wy możecie użyć każdego innego chleba na grzanki. Składniki: kilka kromek chleba pszennego kilka łyżek oliwy z chili i czosnkiem sól do smaku suszone oregano lub inne ulubione zioła Przygotowanie: Do przygotowania grzanek nadaje się pszenny chleb, pszenne bułki lub tostowy chleb. Z chleba odcinamy skórki i kroimy chleb w równą kostkę, wrzucamy na blaszkę, następnie polewamy go kilkoma łyżkami oliwy, doprawiamy solą i ziołami, całość dokładnie mieszamy. Grzanki to drobno pokrojone w kostkę pieczywo upieczone w piekarniku lub usmażone na tłuszczu np. oleju czy maśle.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/dodatki-2/jak-zrobic-grzanki/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta