Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem

Helka
Obiad
30.11.2015 20:11
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem

2 czubate łyżeczki przyprawy do kurczaka 2 plasterki sera 1 mała cebula (ok. 50g) 6 pieczarek (ok. 100g) kilka wykałaczek do spięcia kieszonek Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem – Wykonanie: Filety z kurczaka umyć, oczyścić z błonek i ewentualnych kości. Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem – to propozycja na pysznego i soczystego kurczaka! Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem – Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka bez polędwiczek (ok. 330g) Na patelni rozgrzać ok. 1-2 łyżeczki marynaty (odlać troszeczkę tej, w której marynuje się kurczak). Kolejno przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy drobiowe kieszonki przez ok. 10 minut na małym ogniu (dzięki temu mięsko będzie soczyste). Całą marynatę przelewamy na rozgrzaną patelnię, a następnie smażymy kieszonki z każdej strony. Wkładamy do środka plaster sera, a następnie usmażone pieczarki z cebulką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarneprzeboje.pl/2015/11/30/kieszonki-drobiowe-z-pieczarkami-i-serem/