Tortellini z kurczakiem i pieczarkami

Beata
Obiad
22.06.2015 0:13
Tortellini z kurczakiem i pieczarkami

Składniki: 250 g tortellini z nadzieniem serowym 250 ml śmietany 18% 1 podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek 3 szklanki bulionu mięsnego 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 cebula 2 łyżki startego parmezanu sól pieprz Wykonanie: Tortellini ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Smażyć aż mięso zrobi się białe i nie będzie surowe, ale nie przyrumieniać. na drugiej patelni roztopić łyżkę masła i usmażyć pieczarki pokrojone w półplasterki. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka(nie przyrumieniać) Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Całość patelni wlać do garnka z tortellini i chwilę gotować, wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/06/tortellini-z-kurczakiem-i-pieczarkami.html