Rolada wieprzowa z pieczarkami

Beata
Obiad
17.06.2015 23:35
Rolada wieprzowa z pieczarkami

Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 400 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majeranku papryka słodka papryka ostra 2 łyżki oleju sól, pieprz Wykonanie: Mięso włożyć do miski, dodać jajko, musztardę, majeranek, sól, pieprz, paprykę ostrą, paprykę słodką i wszystko razem wyrobić na jednolitą masę. Rozłożyć na płasko w formie prostokąta masę mięsną na foli aluminiowej. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, a następnie dodać starte na tarce o grubych oczkach pieczarki. Piec w długiej foremce keksowej w 200 stopniach C do zarumienienia się góry mięsa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/01/rolada-z-pieczarkami.html