Cannelloni z cukinii na pure ziemniaczanym z kminem

Katarzyna
Obiad
22.03.2015 7:23
Cannelloni z cukinii na pure ziemniaczanym z kminem

Składniki: 1 duża cukinia 500 g mięsa mielonego wołowego 1 jajko 3 czubate łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej i tymianku sól i pieprz do smaku pure 300 g ziemniaków 1 szklanka mleka sól do smaku 3 łyżki kminu rzymskiego sos beszamelowy 50 g masła 3 czubate łyżki maki pszennej 3 szklanki mleka sól i pieprz do smaku odrobina gałki muszkatołowej Z mięsa kleimy duże kulki ( jak na kotlety mielone) i zawijamy w cukinii, wszystko układamy obok siebie wciskając w pure. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę smażymy ok 1 min, cały czas mieszamy trzepaczką lub blenderem. Po pierwsze jest mięso i ziemniaki, które zaspokoiły głód mężczyzn, a po drugie jest moja ulubiona cukinia i sos beszamelowy, które kocham Ja. Wszystkie składanki znajdziecie Wszystkie składanki znajdziecie tutaj Przygotowanie: pure Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki wykładamy do dużej żeliwnej patelni, natłuszczonej odrobiną masła (może być naczynie żaroodporne). sos beszamelowy

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/03/cannelloni-z-cukinii-na-pure.html