Naleśniki ruskie

Obiad
12.11.2019 11:47
Naleśniki ruskie

Polecam Ci także przepisy: – kopytka ruskie – pierogi ruskie – naleśniki z jabłkami – pierogi z mięsem – pierogi z soczewicą – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi z szpinakiem i serem feta – pierogi z dynią i serem pleśniowym – zielone pierogi – leniwe – naleśniki meksykańskie NALEŚNIKI RUSKIE Ilość porcji: 2-3 Przygotowanie: 50 minut Składniki: – ciasto naleśnikowe z przepisu na naleśniki – 400 g ugotowanych ziemniaków – 400 g białego sera – 1,5 cebuli – 100 g wędzonego boczku (opcjonalnie) – 2 łyżki oleju roślinnego – 1 łyżeczka soli – 2 łyżki pieprzu (to nie pomyłka, łyżki a nie łyżeczki) – 3 łyżki masła klarowanego lub 1 łyżka masła i 2 łyżki oleju słonecznikowego W przepisie są 2 łyżki pieprzu bo dla mnie farsz do ruskich musi mieć sporą ilość pieprzu, ale jeśli wolisz łagodne dania zmniejsz jego ilość, spróbuj i w razie potrzeby dodaj więcej 🙂 Przed podaniem podsmażaj naleśniki na maśle klarowanym lub mieszance masła i oleju aż zarumienią się z obu stron i podgrzeją w środku! Do przestudzonych ziemniaków dodaj biały ser, cebulę lub cebulę z boczkiem, dopraw solą i sporą ilością pieprzu. Nakładaj farsz na połowę, następnie załóż na farsz połowę wolnego naleśnika i całość złóż jeszcze raz. Przygotuj naleśniki z przepisu na naleśniki. Jeśli nie dodajesz boczku podsmaż cebulę na oleju lub oliwie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/nalesniki-ruskie/