Szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną

Bogumiła
Obiad
17.09.2018 13:55
Szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną

Szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną Składniki: - 500 piersi z indyka - 150 g wędzonej paprykowanej słoniny - 1 cukinia - 200 g drobnych pieczarek - 1 papryka czerwona - 50 ml oliwy z oliwek - 1 łyżka oleju sezamowego - 3 łyżki sosu sojowego jasnego - 1 łyżeczka przyprawy curry - ½ łyżeczki suszonego oregano - 2 łyżki słodkiego sosu chilli - sól, papryka ostra mielona Przygotowanie:Indyka pokrój w sporą kostkę. Przejdź do wpisu 18 listopada 2016|Kulinaria ABC grzybiarza, czyli jak nie dać się wpuścić w maliny ABC grzybiarza, czyli jak nie dać się wpuścić w maliny Jesienne zatrzęsienie Jesień to pora roku którą często kojarzymy … Czytaj dalej ABC grzybiarza, czyli jak nie dać się wpuścić w malinyPrzejdź do wpisu Jak na mini, nie jest źle 😉 Bardzo długie grillowanieNa grillu kamado mini potrawy przygotowuje się szybko, a specjalna konstrukcja pozwala na bardzo długie grillowanie. Dołączam także przepis na fantastyczny przepis na szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną. Zupełnie inaczej jest z Grillem Kamado Mini, ze względu na wykonanie z wysokiej jakości glazury i ceramiki (grubość 1,5cm), jego wygląd jest oszałamiający. Natomiast dzięki powierzchni do grillowania 706 cm², można przygotować 6-kilogramowego indyka, 4 burgery, 1 kurczaka w pionie, 2 steki lub 1 stojak z żeberkami. Jako że uwielbiam wszystko co jest przygotowywane na ruszcie, nie mogłem się doczekać, aby go wypróbować. Jako że uwielbiam wszystko co jest przygotowywane na ruszcie, nie mogłem się doczekać, aby go wypróbować. Nasze zimy zrobiły się na tyle łagodne, że śmiało można grillować nawet w lutym. Nazwa mini jest tu tylko ze względu na jego kompaktowość, można go zabrać praktycznie wszędzie i nie zajmuje dużo miejsca. Postanowiłem przygotować nam szybkie szaszłyki z indyka z wędzoną słoniną. Słoninę pokrój w cienkie kwadraty, cukinie w plasterki, paprykę w kostkę. Otwory wentylacyjne na górze oraz na dole, pozwolą precyzyjnie kontrolować temperaturę wewnątrz grilla. Składniki nadziewaj na patyczki szaszłykowe zaczynając i kończąc na mięsie. Na razie na spokojnie, bowiem mamy dopiero wrzesień. A więcej przepisów na potrawy z grilla znajdziecie TU https://kuron.com.pl/category/potrawy-z-grilla/ W razie pytań piszcie komentarze, chętnie na wszystkie odpowiem 🙂 Podawaj z sosem na bazie jogurtu i grillowanymi warzywami. 13 września 2018|Testy/Recenzje Grill Kamado Mini recenzjaOstatnio wpadł mi w ręce Grill Kamado Mini.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/grill-kamado-mini/