Pieczeń z szynki w sosie własnym

Karol
Obiad
10.07.2018 9:57
Pieczeń z szynki w sosie własnym

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pieczeń z szynki w sosie własnym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 2 godz. Pieczeń z szynki w sosie własnym Potrzebne składniki 1 kg mięsa od szynki 1 cebula 3 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki rozmarynu 0,5 łyżeczki majeranku 2 szklanki bulionu warzywnego lub wołowego 2 łyżki mąki 0,5 szklanki wody 5 łyżek oliwy sól (pieprz do smaku) Pieczeń z szynki w sosie własnym jest delikatna, bardzo aromatyczna i można ją jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno do kanapek. Wyjmujemy mięso na talerz i zostawiamy na chwilę by odpoczęło, w tym czasie do pozostałego sosu dodajemy bulion, podgrzewamy i zagęszczamy mąką rozprowadzoną w wodzie. Tak więc po upieczeniu i podaniu na obiad np. z kluskami na parze lub ziemniaczkami może mieć jeszcze kilka żyć o ile cała nie zniknie. Wstawiamy w naczyniu do lodówki najlepiej na noc lub na minimum 3 godziny. Wyjmujemy i podsmażamy na patelni z każdej strony tak by je zamknąć, po kilka minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/pieczen-z-szynki-w-sosie-wlasnym/