Jagnięcina z cukinią i fasolką szparagową

Malgorzata
Obiad
20.04.2018 9:14
Jagnięcina z cukinią i fasolką szparagową

Składniki: 8 kotlecików jagnięcych 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łodyga selera naciowego, pokrojona w drobną kostkę 50 g boczku pokrojonego w kostkę 1×400 g puszka krojonych pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego brązowy cukier, sól i pieprz do smaku 2 łyżki posiekanych listków bazylii 1 łyżka octu z czerwonego wina 100 g fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami i pokrojonej w 2 cm kawałki (może być mrożona) 1 mała cukinia, pokrojona w kostkę Przygotowanie: English version Lamb with zucchini and green beans (4 servings) Ingredients: 8 lamb chops 2 tablespoons butter 2 tablespoons olive oil 1 onion, diced 2 cloves garlic, finely chopped 1 stalk celery, diced 50 g bacon, diced 1×400 g tin chopped tomatoes 2 tablespoons tomato paste brown sugar, salt and pepper to taste 2 tablespoons chopped basil leaves 1 tablespoon red wine vinegar 100 g green beans, trimmed and cut into 2 cm pieces 1 small zucchini, diced Preparation: Season lamb chops with salt and pepper. Rozgrzej dużą i głęboką patelnie na średnim ogniu, dodaj masło i oliwę i smaż kotleciki przez 1 – 1 1/2 minuty z każdej strony, do zarumienienia. Heat a large, deep frying pan over medium heat, add the butter and the olive oil and cook chops for 1 – 1 1/2 minutes on each side, until golden brown. Taką właśnie dziś Państwu prezentuję 🙂 Pyszne, rozpływające się w ustach kotleciki jagnięce w sosie pomidorowym, z cukinią, fasolką szparagową, boczkiem i bazylią, z pewnością zachwycą wszystkich amatorów tego rodzaju mięsa. Dodaj fasolkę wraz z cukinią, zwiększ ogień do średniego, doprowadź całość do wrzenia i gotuj przez 10 minut mieszając od czasu do czasu. Do patelni włóż cebulę, czosnek, selera i boczek i smaż na małym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. To the same pan add the onion, garlic, celery and bacon and cook over low heat for 5 minutes, stirring from time to time. Add beans with zucchini, increase the heat to medium, bring to a boil and cook for 10 minutes, stirring from time to time.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/jagniecina-z-cukinia-i-fasolka-szparagowa-lamb-with-zucchini-and-green-beans/