GRILLOWANY SCHAB ZE SZPARAGAMI

Obiad
17.04.2018 12:12
GRILLOWANY SCHAB ZE SZPARAGAMI

Zrób więc tak - zagotuj wodę na szparagi (możesz to zrobić w czajniku i przelać do garnka, będzie szybciej). W międzyczasie odetnij zdrewniałe końcówki szparagów (ok. 3 cm lub w razie potrzeby więcej) i je obierz. Oczywiście trochę go wypłynie w trakcie grillowania, ale szparagi będą bardziej kremowe w smaku. Jeśli wolisz, możesz zamiast wykałaczek zawinąć ciasno każdy rulonik w natłuszczoną folię aluminiową jak cukierek. Gdy woda w garnku będzie wrzeć dosyp soli i wrzuć szparagi. Ja to robię tak, że na mięso nakładam kawałek folii spożywczej i wtedy go rozbijam. Tym razem będziesz używał białych, więc trzeba je obrać ze skórki. Zawiń jak najciaśniej roladkę tak, aby masło wypadało pośrodku zawijasa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://opycha.pl/grillowany-schab-ze-szparagami/