Pełnoziarniste spaghetti z klopsikami z indyka

Małgorzata
Makarony
21.11.2017 13:31
Pełnoziarniste spaghetti z klopsikami z indyka

Ja tylko sfotografowałam i spałaszowałam ze smakiem :) SKŁADNIKI (4 duuuże porcje) 400 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti 4 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula drobno posiekana 3 zmiażdżone ząbki czosnku 400 g mielonego mięsa z indyka 50 g bułki tartej 1 łyżeczka suszonego oregano 1 żółtko jajka 500 ml passaty pomidorowej 2 łyżki drobno posiekanej natki (jeśli ktoś nie lubi może być bazylia) 50 g startego parmezanu sól morska, świeżo mielony pieprz ewentualnie odrobina cukru PRZYGOTOWANIE Na dużej patelni rozgrzewamy połowę oliwy i podsmażamy cebulę, aż zmięknie. Smacznego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie wtorek, 21 listopada 2017 Pełnoziarniste spaghetti z klopsikami z indyka Autor: Małgorzata Chyla o 11:52:00 Etykiety: blog, blog kulinarny, fit, klopsiki, makaron, moje kuchenne rewelacje, parmezan, pełnoziarnisty makaron, pomidory, przepis na spaghetti, sos do spaghetti, spaghetti, spaghetti z sosem Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Pyszny pomysł na odchudzone spaghetti z klopsikami - pełnoziarnisty makaron i mięso z indyka sprawiają, że danie jest pełnowartościowe i bardziej fit niż klasyczna wersja z czerwonym mięsem :) wlewamy passatę i 200 ml wody, doprowadzamy sos do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut. Podajemy makaron z sosem i klopsikami, posypujemy zieleniną i parmezanem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2017/11/penoziarniste-spaghetti-z-klopsikami-z.html