Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, soczewicą i serami

Aneta
Makarony
16.10.2017 15:23
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, soczewicą i serami

Zapiekana makaronowa ze szpinakiem, soczewicą i dwoma serami / 2 porcje Składniki: 300 g makaronu penne 200 g młodego szpinaku (baby) 1/2 szklanki soczewicy z puszki 3 ząbki czosnku 80 g ricotty 1/2 szklanki startego grana padano plus do posypania sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego oregano Przygotowanie: Wyrazisty w smaku, twardy i idealny do makaronu grana padano oraz delikatniejszy, krucha ricotta. Dodajemy połowę porcji grana padano, mieszamy jeszcze raz. Wierzch posypujemy pokruszoną ricottą i pozostałą porcją startego grana padano. Dzisiaj przygotowałam bardzo sytą zapiekankę bez mięsa, która gotowa jest w niecałe 20 minut! Makaron ze szpinakiem mieszamy z odcedzoną soczewicą. Na dużą i głęboką patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Podajemy posypane startym grana padano i suszonym oregano.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/10/zapiekana-makaronowa-ze-szpinakiem.html