MAKARON ZE SZPARAGAMI I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

Daria
Makarony
18.05.2017 10:59
MAKARON ZE SZPARAGAMI I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

Porcje 3 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 200 g makaronu penne pełnoziarnistego 1 łyżka oleju 300 g zielonych szparagów 3 ząbki czosnku 250 g pomidorków koktajlowych garść szpinaku świeża bazylia do posypania sos 1 duże jajko 50 g mozzarrelli szczypta soli szczypta czarnego pieprzu Przygotowanie Ugotuj makaron al dente w dużej ilości słonej wody. Dodaj na patelnię mieszaninę jajka z serem i odcedzony makaron. Zrobicie z nich zupę, dodatek do makaronu czy ugrillujecie z dodatkiem oliwy. Korzystajcie więc z sezonu, bo niestety trwa dość krótko (od kwietnia do końca czerwca). Trzymaj na ogniu kilka minut aż szpinak zwiędnie, a pomidorki będą miękkie. Co ciekawe są uważane za jeden z najsilniejszych afrodyzjaków 😉 Wskazówki W celu pozbycia się zdrewniałych końców, lekko złam szparagi po stronie przeciwnej do główki. Powoli zaczynamy sezon na szparagi, co mnie niesamowicie cieszy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.powiedzdietomnie.pl/2017/04/makaron-ze-szparagami-pomidorkami-koktajlowymi.html