Ravioli z dynią, ricottą i szałwią

Makarony
10.02.2017 15:53
Ravioli z dynią, ricottą i szałwią

Ravioli to wykwintne pierożki z ciasta makaronowego z warzywnym lub serowym farszem. Serwuj z podsmażonymi oliwie liśćmi szałwii lub sosem pomidorowym i np. sałatką :) Pewnie wielu z Was wspomina ją z wakacji :) Składniki: mała dynia piżmowa ząbek czosnku 250 g ricotty 400 g mąki 3 jajka szałwia oliwa Przygotowanie: Jest serwowana z sosem lub oliwą. Potrawa ta wywodzi się z kuchni włoskiej. Gdy wystygnie zmiksuj z ricottą, czosnkiem, solą, pieprzem. Powinno być elastyczne, miękkie, ale nie zbyt kleiste (by dało się je wałkować). Gotuj w osolonym wrzątku przez około 7 minut (zależy od wielkości). Na połowie płatu posmaruj ciasto odrobiną wody.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://parsleysagerosemaryandme.blogspot.com/2017/02/ravioli-z-dynia-ricotta-i-szawia.html