makaron z krewetkami w pikantnym sosie mascarpone

Marta
Makarony
23.07.2018 23:07
makaron z krewetkami w pikantnym sosie mascarpone

Składniki: podaję na 2 porcje - krewetki- ilość dowolna, jaką życzycie sobie zjeść ja lubię sobie nie żałować, robię po 8 - 10 na osobę - garść pomidorków koktajlowych - 250 g mascarpone - 4 ząbki czosnku - średnia cebula - 1 papryczka chili - łyżka lub dwie soku z cytryny - 2 łyżki masła - grubo mielony pieprz i sól morska do smaku - świeża bazylia - 1/2 opakowania makaronu Krewetki to sposób na szybkie danie do zrobienia po pracy, przed wizytą niespodziewanego gościa, czy po prostu w leniwą niedzielę kiedy nie mamy zamiaru spędzić w kuchni więcej niż 20 minut. Gdy cebula się zeszkli i nie będzie chrupała pod zębami dodajemy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe wraz z drugą łyżką masła. dzielimy je na kilka części, by szybciej się rozpuszczało i wykładamy na patenie. W tym czasie na patelni mocno rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy posiekany czosnek i papryczkę chilli. Obrane mrożone krewetki z pewnością będą już obrane, natomiast te w pancerzach trzeba rozciąć bardzo ostrym nożem i wyjąć jelitko. Makaron odcedzamy, wrzucamy na patenię i dokładnie mieszamy z sosem. 2. Krewetki potrzebują minimum czasu na patelni. Najlepiej nie zostawiać ich samych ani na chwilę. Podlewamy kilkoma łyżkami wody z gotowania makaronu, by sos nie był zbyt gęsty. A więc czarnej nitki na górnej części krewetki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2018/07/makaron-z-krewetkami-w-pikantnym-sosie.html