Poniedziałek: MAKARON CHIŃSKI Z IMBIROWO-SZCZYPIORKOWYM SOSEM

Agnieszka
Makarony
14.05.2018 7:01
Poniedziałek: MAKARON CHIŃSKI Z IMBIROWO-SZCZYPIORKOWYM SOSEM

Jeśli nie masz upieczonego kurczaka, usmaż filet w następujący sposób: wymieszaj 2 łyżki sosu sojowego, z 2 łyżkami miodu, 2 łyżkami octu ryżowego (lub winnego). Składniki: Makaron pszenny chiński lub tagliatelle (200 g) Kawałki pieczonego lub smażonego kurczaka Cukinia lub dowolne warzywa Jeśli nie masz czasu, pomysłu i pieniędzy – to masz wszystko czego potrzeba, żeby zrobić to pyszne danie w chińskim stylu. Liczba porcji: 2 Maron szybki, tani i dobry W dalekowschodniej kuchni piękne są dwie rzeczy: łącznie niecodziennych smaków i prostota wykonania. Do makaronu możecie dodać dowolne pozostałości pieczonego mięsa, dorzucić garść szpinaku, rukoli, czy innych warzyw – cokolwiek macie w lodówce. Sos 3-4 pęczki szczypioru 5 łyżek tartego imbiru 1/4 szklanki oleju roślinnego Łyżka sosu sojowego Łyżeczka octu winnego Łyżeczka soli Przygotowane: Szczypior jest podstawą wielu sosów kuchni syczuańskiej, często jest smażony w tłuszczu, aż do skarmelizowania. Przepis wzięliśmy z saveur.com, ale można go znaleźć na wielu blogach i serwisach kulinarnych. Krok 2 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Taki właśnie jest nasz przepis na ten aromatyczny i mega szybki makaron chiński. Pokrój w plastry pierś z kurczaka, natrzyj je marynatą .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/mega-szybki-makaron-chinski-z-imbirowo-szczypiorkowym-sosem/