Grubiutkie Placuszki Z Borówkami

Iwona
Dania mączne
16.08.2017 19:03
Grubiutkie Placuszki Z Borówkami

Ta mąka jest idealna do takich placuszków, bardzo miałka i sprawia wrażenie puszystości (jak by była przesiana przez sito).Tą mąkę będę sobie wykorzystywać tylko i wyłącznie do takich właśnie placuszków i ewentualnie biszkoptów itp.2. Białka ubijamy na sztywna piane, pod koniec dodając płaska łyżkę cukry by je utrwalić. Składniki na około 16 placuszków: 2 jajka 100 ml mleka 125 g mąki pszennej uniwersalnej Polskie Młyny 3 łyżki cukru około 150 g borówek kilka kropel esencji waniliowej olej rzepakowy do smażenia cukier puder 1. 3. Teraz delikatnie mieszamy piane z białek z żółtkami, na sam koniec dodajemy owoce i mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/08/grubiutkie-placuszki-z-borowkami.html