Golonka z indyka pieczona w piekarniku - GG

Joanna
Obiad
16.08.2017 14:47
Golonka z indyka pieczona w piekarniku - GG

Czasami chce się zjeść coś nowego, spogląda się na pułki sklepowe i widzi się golonkę z indyka. Składniki:Mięsko myjemy, nacinamy z jednej strony w siateczkę, a z drugiej jedno cięcia wzdłuż kości. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, układamy warzywa, zalewamy wodą (tak do połowy naczynia) i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 190 stopni. Teraz uzbrajamy się w cierpliwość, bo operacja pieczenia może trwać nawet 2 godziny. Nic bardziej mylnego... 1kg golonki z indyka dużo warzyw (ziemniaki, marchewka, fasola) cebula i czosnek

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://giolancer.blogspot.com/2017/08/golonka-z-indyka-pieczona-w-piekarniku.html