Botwinka - lekka wiosenna zupa

przepis
Botwinka - lekka wiosenna zupa
19Cze
author

Blog: Kobiece Inspiracje

http://blog.kobieceinspiracje.pl

składniki
  • 1,5 litra bulionu
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • 0,5 kg botwinki wraz z burakami
  • 250 gram śmietany 12%
  • jajko
Przepis

Czas przygotowania: 20 minut

Marchewkę oraz pietruszkę myjemy, obieramy a następnie ścieramy na tarce.

Zdjęcie Botwinka - lekka wiosenna zupa #1

Botwinkę myjemy i kroimy na małe kawałki. Na tarce ścieramy również wcześniej obrane buraki.

Zdjęcie Botwinka - lekka wiosenna zupa #2

Do garnka wlewamy gotowy bulion, następnie dodajemy marchew, pietruszkę, buraki oraz pokrojoną botwinkę.

Zdjęcie Botwinka - lekka wiosenna zupa #3

Zdjęcie Botwinka - lekka wiosenna zupa #4

Zdjęcie Botwinka - lekka wiosenna zupa #5

Zdjęcie Botwinka - lekka wiosenna zupa #6

Zdjęcie Botwinka - lekka wiosenna zupa #7

Całość gotujemy przez około 15-20 minut.

Zdjęcie Botwinka - lekka wiosenna zupa #8

Tak przygotowaną zupę przelewamy do talerza, dodajemy wcześniej ugotowane jajko oraz śmietanę.

Zdjęcie Botwinka - lekka wiosenna zupa #9

I gotowe.

Zdjęcie Botwinka - lekka wiosenna zupa #10

Smacznego!

następna inspiracja
Zobacz nasze filmy i zasubskrybuj kanał:
ZOBACZ TAKŻE
SKOMENTUJ
następna inspiracja