Kotlety Mielone Nadziewane Kiełbaską, Serem I Cebulką

Iwona
Obiad
25.04.2017 18:00
Kotlety Mielone Nadziewane Kiełbaską, Serem I Cebulką

;) Składniki na około 10-12 kotletów - 500 g mięsa mielonego np. z łopatki - 1/2 cebulki startej na tarce na najmniejszych oczkach - 1 całe jajko - 1 mała bułka kajzerka namoczona i odciśnięta z nadmiaru płynu (namoczyć możemy w mleku lub wodzie) - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (jeśli nie lubimy nie musimy jej dodawać) - sól, pieprz - bułka tarta do obtoczenia ( ja używam domowej <--Klik ) Do nadzienia: - około 1/2 laski kiełbaski pokrojonej w kosteczkę (kiełbaska dowolna, wasza ulubiona) - 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę i zeszklonej na oleju (cebule możemy pominąć, ja tak czasami robię) - około 80 g sera pokrojonego w kostkę 1. Mięso mieszamy razem z namoczona bułką, starta cebulką, jajkiem, natka pietruszki oraz solą i pieprzem. Jeśli zostanie nam kiełbaska lub ser, mrozimy, wykorzystamy je na pewno do jakieś zapiekanki na przykład ;) Gotowe kotlety obsmażamy na oleju na rumiano z każdej strony. 2. Odrywamy po kawałku mięsa i rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy po parę kostek kiełbaski, sera oraz cebulki i zalepiamy w kulkę obtaczając w bułce tartej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/04/kotlety-mielone-nadziewane-kiebaska.html