Babeczki z kremem czekoladowym

Krzysztof
Przepisy
13.02.2014 19:01
Babeczki z kremem czekoladowym

Przepis

PRZEPIS:

Składniki:

składniki suche:

2 szkl mąki

1 szkl cukru

odrobina prawdziwej wanilii (użyłam Kotanyi)

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki kakao

składniki mokre:

1 szkl mleka

1 jajko

100 g roztopionego ale schlodzonego masła

Przygotowanie:

1. Wymieszać osobno składniki mokre, osobno składniki suche a następnie wszystko razem, niedokładnie, dosłownie kilka razy zakręcić mieszadełkiem.

2. Ciasto przelać do foremek wyłożonych papilotkami do ok 3/4 objętości.

3. Piec w ok 180-200 °C przez 15-20 min.

Krem czekoladowy z mascarpone

50 g miękkiego masła

200 g serka mascarpone

odrobina wanilii

100 g roztopionej czekolady deserowej

350 g cukru pudru

1. Masło utrzeć razem z serkiem na gładką masę, dodać wanilię, cukier i roztopioną wystudzona czekoladę. Miksować na gładką masę.

2. Wstawić na chwilę do lodówki by krem nieco stężał.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną