Tort nastolatka

Małgorzata
Ciasta
24.09.2016 14:32
Tort nastolatka

Składniki Biszkopt 5 jajek 160 g cukru 100 g mąki tortowej 35 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem z białej czekolady 400 g białej czekolady 500 ml śmietany kremówki 36% Frużelina truskawkowa 500 g truskawek 3 łyżeczki żelatyny 150 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Nasączenie 200 ml wody 1 łyżka cukru 3 łyżki soku z cytryny 800 g masy cukrowej białej 500 g masy cukrowej czarnej 400 g masy cukrowej niebieskiej Dziś właśnie mija 15 lat odkąd zaczęłam grać tę rolę i z dumą mogę powiedzieć, że bycie mamą jest najcudowniejszym zawodem świata. Dla dziecka jest to może dzień (prawie) jak każdy inny, ale dla rodziców i najbliższej rodziny to czas wielu wzruszeń i wspomnień. Dla mnie jest to wyjątkowy czas, który przypomina mi, że ten jeden dość ciepły, listopadowy dzień zmienił moje życie na dobre. Szczególne podziękowania należą się dla mojej drugiej połowy, za zaangażowanie i bezcenną pomoc w ogarnianiu chaos, jaki towarzyszył mojej pracy. Wracając do tematu: tort był dla mnie dużym wyzwaniem, gdyż po raz pierwszy miałam do czynienia z masą cukrową. Delikatny biszkopt przełożyłam kremem z białej czekolady i frużeliną truskawkową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/tort-nastolatka/
Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni

Małgorzata