Udka kurczaka w cieście francuskim

Ewelina
Przekąski
16.12.2013 10:36
Udka kurczaka w cieście francuskim

Przepis

Składniki:udka (10 szt.)opakowanie ciasta francuskiego5 plasterków seraprzyprawa do kurczakaczosnekoliwa do posmatowania blachyjajkoOpis przygotowania:

Udka należy przyprawić przyprawą do kurczaka i przeciśniętym przez praskę czosnkiem (lub inną wedle gustu), i odstawić do lodówki na godz. (polecam marynowanie kurczaka dzień wcześniej).

Ser pokroić na wąskie paseczki.

Ciasto francuskie można cieniej rozwałkować i pokroić na paski 1,5 - 2 cm.

Pod skórkę udek powciskać dokładnie ser i owinąć je ciastem (jak spiralki).

Ułożyć na natłuszczonej blasze i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp. 180*C na złoty kolor

(ok 20 min). Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy udka są już upieczone.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną