Rosół z kaczki

Anna
Zupy
17.10.2015 16:27
Rosół z kaczki

Potrzebne nam:- 2 litry wody- 1,2 kg porcji rosołowej z kaczki- 3-4 średnie marchewki- pół selera- por- 3 pietruszki- 3 małe cebule- 2-3 suszone grzyby (ja użyłam koźlarzy)- 3 ziela angielskie- niepełna łyżeczka pieprzu w ziarnach- 2 liście laurowe- sól- pieprz- odrobina maggi- makaron 4-jajecznyPrzygotowanie:Mięso płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka. Cebulę opalamy na suchej patelni lub na gazie i dodajemy do zupy razem z grzybami, zielem angielskim, liściem laurowym i pieprzem ziarnistym. Warzyw i mięsa z gotowania rosołu nie wyrzuciłam - postanowiłam zrobić z nich galaretę, ale o tym innym razem :) Po tym czasie rosół przecedzamy przez drobne sito i za pomocą chochli zbieramy z wierzchu nadmiar tłuszczu. W każdym razie przydadzą się czy jako wkładka do zupy, czy też podczas przygotowywania potrawki lub galarety. Zalewamy 2 litrami zimnej wody i stawiamy na palniku o najmniejszej mocy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2015/10/roso-z-kaczki.html