Kaszotto- pęczotto z warzywami

Ewelina
Obiad
29.08.2015 20:40
Kaszotto- pęczotto z warzywami

Składniki

150 g kaszy pęczak

1 litr bulionu warzywnego

1 cebula

2 marchewki

1/2 cukinii

1/2 czerwonej papryki

sól różowa

słonecznik

1 łyżka masła

natka pietruszki

Przepis

Na patelni rozgrzewamy troszkę masła i podsmażamy na nim pokrojone warzywa (cukinię, paprykę i marchewkę), jak warzywa zaczną robić się miękkie, to przekładamy je do miseczki. Na patelnie wrzucamy pokrojoną cebulę, możemy dodać jeszcze troszkę masła. Jak się nam zeszkli, dodajemy przepłukaną kaszę. Podsmażamy około dwie, trzy minuty. Dodajemy trochę bulionu, kaszę dusimy pod przykryciem. W trakcie mieszamy i dodajemy bulion. Ja przy ostatniej partii bulionu, do kaszy dodałam warzywa, chwilkę poddusiłam, dodałam pozostałe masło, słonecznik, natkę pietruszki, doprawiłam solą i dokładnie wymieszałam. Gotowe :))

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną