Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki idealna do grilla

mela
Sałatki
21.08.2015 10:58
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki idealna do grilla
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

Pół kapusty pekińskiej

1 jabłko

2 marchewki

łyżeczka oliwy

pół łyżeczki cukru

szczypta kwasku cytrynowego

Przepis

Kaloryczność: niska

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki jest idealna do grillowanych potraw, ale również świetnie nada się do niedzielnego obiadu. Jest ona lekką, pyszną warzywną propozycją, która nada świeżości potrawie, do której jest serwowana.

Kapustę pekińską umyć i drobno pokroić,

Posolić i przycisnąć talerzykiem i odstawić na pół godziny, aby zmiękła,

Dodać starte na grubych oczkach jabłko i marchewkę.

Dodać pół łyżeczki cukru i szczyptę kwasku cytrynowego, aby nie ciemniało jabłko.

Dodać łyżeczkę oliwy, wymieszać całość.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną