Serniczek truskawkowo-śmietankowy

Monika
Ciasta
26.06.2015 18:21
Serniczek truskawkowo-śmietankowy

Jest przepyszny i bardzo łatwy w przygotowaniu a do tego szybko znika:) składniki: masa truskawkowo-śmietankowa 2 galaretki truskawkowe + 500 ml wody 300 ml śmietanki 30 % 300 g truskawek na wierzch 1 galaretka truskawkowa + 400 ml wody truskawki oraz biszkopty do wyłożenia formy Masa śmietankowo-truskawkowa: Każdą z galaretek rozpuścić w szklance wody (250 ml), każda osobno. Na dno tortownicy wlać trochę masy aby tylko pokryła biszkopty i wstawić na kilka minut do lodówki, aby masa lekko stężała. Serniczek podany na dużym talerzu z kolekcji Agawa Gold Porcelana Bogucice a mały kawałek na talerzyku z kolekcji Sardynia Porcelana Bogucice Na wierzch: Galaretkę rozpuścić w 400 ml wody i odstawić do wystudzenia. Gdy masa śmietanowo-truskawkowa lekko stężeje na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki i zalać galaretką. Śmietanę ubić na sztywno a następnie połączyć z drugą tężejącą galaretką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/06/serniczek-truskawkowo-smietankowy.html