Kurczak w sosie porowym

Beata
Obiad
16.05.2015 7:42
Kurczak w sosie porowym

Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 1 por 250 g pieczarek 1/4 łyżeczki tymianku 400 ml śmietany 18% sól, pieprz,papryka słodka papryka ostra 3 łyżki masła klarowanego Wykonanie: Rozgrzać na patelni 2 łyżki masła i usmażyć piersi z kurczaka z obu stron na lekko rumiany kolor. Można na nim smażyć w bardzo wysokiej temperaturze ze względu na wyższą temperaturę dymienia niż zwykłe masło. Na czystej patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i podsmażyć pokrojony por, a następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/03/kurczak-w-sosie-porowym.html