Kurczak- Murgh ka salan

Beata
Obiad
14.05.2015 22:55
Kurczak- Murgh ka salan

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka suchego maku 1 łyżeczka kminu rzymskiego (nie pomylić z kminkiem) 2 szczypty pieprzu 1 łyżeczka kolendry 3 ząbki czosnku 3 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżeczka imbiru 3 łyżki masła klarowanego 1 cebula 2 szczypty pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka garam masala 1 szklanka wody sól Wykonanie: Pierś opłukać i pokroić w kostkę. Dodać mieszankę przypraw oraz wiórki z czosnkiem i smażyć około 1 minuty cały czas mieszając, a następnie dołożyć pokrojonego kurczaka i smażyć ze wszystkich stron. Dolać szklankę wody, posolić, popieprzyć, dodać garam masala, zamieszać i dusić na bardzo małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. W rondlu rozgrzać masło i dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę,którą zarumienić na złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/03/kurczak-murgh-ka-salan.html