Gotowany sernik na herbatnikach.

Joanna
Ciasta
13.04.2015 11:53
Gotowany sernik na herbatnikach.

Herbatniki tworzą z masą jednolitą całość, pychotka ;) Składniki: - 1 kg zmielonego twarogu śmietankowego, bez cukru - ½ szklanki cukru - 200 g masła - 4 duże jajka - 2 budynie o smaku śmietanowym - ½ szklanki mleka - 500 g herbatników pełnoziarnistych - 4 łyżki kakao na polewę: - 1 tabliczka białej czekolady - 4 łyżki kakao - ¾ szklanki cukru - ½ kostki masła Przygotowanie: W garnku na małym ogniu roztapiamy masło z cukrem i odstawimy z palnika. Cukier gotujemy w połowie szklanki wody aż całość zgęstnieje, zdejmujemy z ognia, dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Do garnka z masłem oraz cukrem dodajemy mleko i ser, a następnie wszystko dokładnie mieszamy. Ser dokładnie miksujemy z jajkami, a mleko mieszamy z budyniami. Układamy kolejną warstwę herbatników, następnie wlewamy kakaową masę, a następnie nakładamy trzecią warstwę herbatników. Polewamy ciasto masą kakaową, a następnie robimy zygzaki z białej czekolady. Masło ucieramy mikserem, a następnie dodajemy powoli masę kakaową, cały czas miksując. Czekamy jak ciasto ostygnie i wkładamy je na około 1 godzinę do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/04/gotowany-sernik-na-herbatnikach.html