Polędwiczka wieprzowa pieczona w cieście

Malgorzata
Przepisy
25.03.2015 9:53
Polędwiczka wieprzowa pieczona w cieście

Składniki

duże opakowanie ciasta francuskiego (jeden płat),

polędwiczka wieprzowa ok. 400 g,

5 świeżych daktyli (lub suszonych wcześniej zalanych wrzątkiem i odsączonych),

2 łyżeczki pikantnej konfitury z papryki (można zastąpić musztardą),

skórka otarta z połowy cytryny (opcjonalnie),

suszony tymianek i oregano,

jajko,

sól i pieprz do smaku,

olej d smażenia.

Przepis

Prosta i szybka przekąska, będzie dobrze wyglądała na stole świątecznym ale sprawdzi się też przy niezapowiedzianych gościach, bo można ją przygotować w 30 minut. Wystarczy polędwiczka wieprzowa, duże opakowanie ciasta francuskiego i jakieś owoce do nadziewania: suszone śliwki, figi, żurawina, brzoskwinie z puszki... w tym przepisie świeże daktyle.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną