Przepyszne lekko ostre, orientalne szaszłyczki z indyka z salsą z awokado.

Julia
Obiad
03.01.2015 2:46
Przepyszne lekko ostre, orientalne szaszłyczki z indyka z salsą z awokado.

Przepis

Składniki:

0,5 kg piersi z indyka

świeżo zmielona sól

Marynata:

3 łyżki soku z limonki

pół łyżeczki curry w proszku

1 ząbek czosnku

4 cm obranego imbiru

1 średnia, czerwona papryczka chili

4 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka płynnego miodu

Salsa z awokado i żurawiny:

1 średnie awokado

1 łyżka miodu

sok wyciśnięty z połowy limonki

100g słonego sera typu feta

garść żurawiny

1/4 szklanki sezamu

świeżo zmielony kolorowy pieprz

cdn blogu :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną