Makaron z boczkiem i tuńczykiem

Ewelina
Makarony
18.08.2014 10:01
Makaron z boczkiem i tuńczykiem

Przepis

Idealny na zwariowane soboty obiad, szybko się go robi, jest bardzo smaczny i pożywny.

Składniki:

1 puszka tuńczyka w wodzie

100 g wędzonego boczku

1 mała cebula

3 łyżki keczupu

szczypta majeranku

3 porcje makaronu (3 garstki)

parmezan do posypania

1. Boczek kroimy na drobną kostkę i delikatnie wytapiamy na patelni, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę podsmażamy i wrzucamy tuńczyka (razem z wodą), chwilę dusimy, dodajemy keczup, posypujemy pieprzem i majerankiem.

2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy, dodajemy boczek z tuńczykiem, dokładnie mieszamy. Podajemy z parmezanem i świeżym koperkiem.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną