Kabaczek nadziewany kaszą jęczmienną

Krzysztof
Obiad
27.06.2014 13:37
Kabaczek nadziewany kaszą jęczmienną

Przepis

SKŁADNIKI:

kabaczek 1 szt

kasza jęczmienna 1 woreczek

pomidory 4 większe

sól pieprz do smaku

ser żółty 3 plastry

bulion warzywny 500 ml

masło 1 łyżka

czosnek 1 ząbek

PRZYGOTOWANIE:

Kabaczek przekroić na 4 części. W każdej wydrążyć miąższ i odłożyć. W większym garnku zagotować bulion warzywny. Włożyć kabaczek, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut. Kaszę przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Miąższ z kabaczka , pokroić i podsmażyć na łyżce masła ( dodatkowo pokroiłam 1 większy kawałek, potrzebowałam tylko 3 porcje). Następnie dodać pokrojone pomidory oraz kaszę jęczmienną. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem.Całość podgrzewać kilka minut. Podgotowane kawałki kabaczka odcedzić, nadziać przygotowanym farszem do połowy, ułożyć plaster sera i wypełnić resztą farszu. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać 10 minut w temp 180 stopni. Smacznego :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną