Powidła śliwkowe wg. przepisu prababci

Karol
Przetwory
17.09.2018 10:56
Powidła śliwkowe wg. przepisu prababci

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Powidła śliwkowe wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Mieszanie jest bardzo ważne by nie przywarły do dna i się nie przypaliły tak więc nie zapominamy o nich i nie zostawiamy samych sobie. Przepis na powidła śliwkowe z książki kucharskiej, pisanej własnoręcznie przez moją prababcię. Wsypuję cukier i smażę na małym ogniu przez 2 godziny co jakiś czas mieszając. Potrzebne składniki 2 kg bardzo dojrzałych śliwek węgierek 200 g cukru szczypta mielonych goździków 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu Jeśli któryś słoik się nie zamknął, najlepiej wymienić nakrętkę i spasteryzować. Łącznie: 4 godz. 20 min. Ilość porcji 4 słoiczki Powidła śliwkowe Zostawiam je tak odwrócone na ściereczce do wystudzenia. Trochę zachodu jest ze smażeniem i pilnowaniem mieszania, jednak warto się pomęczyć.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/powidla-sliwkowe-wg-przepisu-prababci/