TARTA Z BUDYNIEM I MUSEM CZEKOLADOWYM

Ciasta
19.05.2018 22:38
TARTA Z BUDYNIEM I MUSEM CZEKOLADOWYM

Kruchy spód 170 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 2 żółtka 2 łyżki zimnej wody 2 łyżki cukru pudru ew 2 łyżki dobrej śmietany Budyń 1 budyń waniliowy 0,5l mleka 2 łyżki masła 1 żółtko cukier (zgodnie z przepisem na opakowaniu) Wszystkie składniki przekładam do misy robota i ucieram ciasto (można też ręcznie: mąkę należy przesypać na stolnicę, dodać pokrojone w kostkę masło i pozostałe składniki i siekać nożem, aż wszystko się połączy). W tym czasie rozpuszczam czekoladę (ja robię to w mikrofali - zazwyczaj 2 razy po 30s, mieszając pomiędzy). W tym czasie rozpuszczam czekoladę (ja robię to w mikrofali - zazwyczaj 2 razy po 30s, mieszając pomiędzy). Mus czekoladowy 300 ml śmietany kremówki 100g gorzkiej czekolady (min 60% kakao) Schłodzoną kremówkę ubijam na sztywno. Wlewam na gotujące się mleko i mieszam do otrzymania odpowiedniej konsystencji. Wlewam na gotujące się mleko i mieszam do otrzymania odpowiedniej konsystencji. Z 0,5l mleka odlewam pół szklanki, a resztę zagotowuję z masłem i cukrem. Z 0,5l mleka odlewam pół szklanki, a resztę zagotowuję z masłem i cukrem. Gorący budyń wylewam na upieczony spód tarty. Gorący budyń wylewam na upieczony spód tarty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://straszniesmaczne.blogspot.com/2018/05/tarta-z-budyniem-i-musem-czekoladowym.html