Chleb tostowy pszenny

Beata
Śniadania
21.03.2018 20:26
Chleb tostowy pszenny

Składniki: 500 g mąki pszennej (typ 500) 250 ml ciepłej wody 1 jajko 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 30 g miękkiego masła 30 g świeżych drożdży Drożdże pokruszyć do kubeczka i zalać połową porcji ciepłej wody, dodać cukier , dwie łyżeczki mąki i dokładnie wymieszać. Jeśli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 30-40 minut. Resztę mąki wsypać do miski, wlać pozostałą wodę, roztrzepane jajko, masło, sól i wyrośnięte drożdże. Formę keksową o wymiarach 37x 12 cm wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej ciasto. Przykryć i odstawić na około 30 min do wyrośnięcia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/03/chleb-tostowy-pszenny.html